Pääsivu

Ihminen Leena Takalo

Maailmanmatkaaja

Henkireikä

Luonnossa

Koirat ja minä

Kiiltokuvat

Linkit

Minä olen Kaapo, 3 kk.

Alkuvuodesta 2004 tuli tyttäreni Tiitun perheeseen uusi perheenjäsen: KAAPO. Kaapo on Yorkshirenterrieriuros. Se on syntynyt 29. marraskuuta 2003. Elämänkiireiden ja matkustelun takia Elina Lind ja Tiitu ottivat Kaapon yhteishuoltajuuteen. Kaapo asuu suunnilleen puolet ajastaan Elinalla ja puolet Tiitulla. Kaapo viettää  paljon aikaa myös taiteilijattarien työhuoneella. Se kulkee mielellään mukana, jos se vain on mahdollista. Se on niin tottunut bussissa matkaaja, että se alkaa heti nukkua autoon päästyään. Jopa ruuhkabussissa Kaapo nukkuu rauhallisesti omistajansa sylissä, vaikka ympärille on tiiviisti pakkaantunut kymmeniä ihmisiä. Kaapo ei stressaannu juuri mistään.

Kaapo on vilkas, vikkelä, innokas, itsepäinen, sosiaalinen, utelias ja todella energinen, 3200 grammaa duracelliä. Se pitää puurosta, lähes kaikista kasviksista ja riisistä, mutta metsästää sukkia, tumppuja ja pesusieniä. Se hautaa mielellään puruluita, kuivia leipiä ja muita herkkuja ihmisten sänkyihin ja kukkapurkkeihin.

Kaapo pitää muista eläimistä, vaikkeivät ne pitäisikään siitä. Tämä saattaa johtua siitä, että Kaapon suureen perheeseen kuului alussa myös Tiitun kesyrotat Ilpo ja Aapo ja Elinan kissa Velma.

Kaapolla on aina kujeet mielessä. Pahimmillaan se tekee lakkaamatonta, jatkuvaa pientä tuhotyötä kodeissaan varastaen ja tuhoten aina sen esineen, mihin emäntä on viimeksi koskenut: kynän, teippirullan, siveltimen tai pyyhekumin.

Kaapo ei pidä uimisesta, vaikka onkin pari kertaa vahingossa uinut Pyhäjärvessä. Viimeisimmän kerran kovana pakkaspäivänä helmikuussa 2005 pudottuaan talvikalastajan avantoon. Kastuttuaan ulkona sateessa tai kylvyssä se juoksee ympäriinsä ja yrittää vimmatusti hangata itseään kuivaksi. Turkki kuitenkin kuraantuu helposti ja siihen tarttuu oksia ja takiaispalloja.

 

Tiitulta ilmestyi syksyllä 2004 sarjakuvakirja  TYHMÄ TYTTÖ ( kustantaja Suuri Kurpitsa), jossa hän selittää taustoja Terrieri- sarjakuvalle: (klikkaa kuvaa tai tekstiä)

En tykkää yhtään käydä pesulla. Onhan sitä tietty komeamman näköinen, kun on puhdas karva.
Pentuna mulla oli tummempi naama. Olen tässä 3 kk. Mökillä saan leikkiä Ronjan palloilla.
Mää sain hajotetuksi tämän kompostin kannen. Makeeta. Olen tässä 6 kk. Mökillä saa nukkua milloin haluaa.
Voi, että ramasee Mietin koko ajan, mitä söisin seuraavaksi.
Ronja ei jaksa enää leikkiä mun kanssa. Ne on menny parturoimaan mun takapääni.
Nyt mua sitten harjataan. Katsopa videolta, kuinka minä syön keksiä.

Elina lähetti elokuussa 2008 nämä kaksi kuvaa aikuisesta koiramiehestä Kaaposta. Kampaus on todella miehekkäämpi. Kuvat yllä ja alla Elina Lind.

Takaisin pääsivulle
Takaisin koirasivulle